пʼятницю, 8 лютого 2013 р.

Підсумки Всеукраїнського студентського конкурсу карикатури і шаржу ім. Едварда Козака

6 лютого 2013 року у приміщенні Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» відбулося нагородження переможців та учасників Всеукраїнського студентського конкурсу карикатури і шаржу ім. Едварда Козака. Напередодні цієї події були підбиті підсумки конкурсу, приуроченого відзначенню ювілею від дня народження видатного українського митця-універсала Едварда Козака (1902-1992).
Відбір та оцінку робіт, які надійшли на конкурс, здійснювало почесне журі у такому складі: Ірина Ключковська (голова журі, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка»), Богдан Моркляник (проректор Національного університету «Львівська політехніка»), Лариса Івшина (головний редактор Щоденної всеукраїнської газети «День»), Роман Яців (проректор Львівської національної академії мистецтв, мистецтвознавець), Ігор Калинець (лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, поет, громадський діяч), Валерій Нестеренко (доцент кафедри академічного живопису Львівської національної академії мистецтв, художник-карикатурист, співавтор навчального посібника «Шарж і карикатура»), Міхай Тимошенко (художник-карикатурист, організатор конкурсів карикатури та коміксу).
У результаті відбору робіт, які надійшли на конкурс, організатори та журі прийняли рішення об’єднати номінації Карикатура та Шарж. За підсумками роботи журі, переможцями конкурсу було визнано:
1 МІСЦЕ: 
САВЕНОК ІВАН ІВАНОВИЧ

за цикл робіт «Люди-опариші» у номінації «Карикатура»
(22 р., Львівська національна академія мистецтв)

2 МІСЦЕ: 

ФІЛІПЧУК СОФІЯ ЗЕНОВІЇВНА

за роботу у номінації «Карикатура» 
(25 р., Українська академія друкарства)

3 МІСЦЕ: 
БАКУСЕВИЧ ТАРАС ОМЕЛЯНОВИЧ

за роботу у номінації «Карикатура»
(20 р., Національний університет «Львівська політехніка»)
Голова журі Ірина Ключковська та член журі Ігор Калинець нагородили переможців конкурсу цінними призами. Іван Савенок отримав мультимедійний планшет, Софія Філіпчук – електронну книгу, Тарас Бакусевич – видання «Архітектура Львова: час і стилі. ХІІІ–ХХІ ст.». Спеціальною відзнакою члена журі Лариси Івшиної та альбомом фотографій газети «День» було нагороджено учасницю конкурсу Еліну Білоус, студентку Львівської національної академії мистецтв за цикл робіт у номінації «Шарж».
Крім цього, з рук організаторів учасники конкурсу, роботи яких увійшли до фінального відбору журі, отримали почесні грамоти та унікальне факсимільне видання поезії Василя Хмелюка.
Організатори висловлюють щиру подяку партнерам конкурсу, зокрема Національному університету «Львівська політехніка», Донецькому національному технічному університету, Львівській національній академії мистецтв, Щоденній всеукраїнській газеті «День» та Львівській газеті, а також інституціям та особам, які долучилися до його проведення.


 












Немає коментарів:

Дописати коментар