понеділок, 1 жовтня 2012 р.

ПОЛОЖЕННЯ КОНКУРСУ


МІЖНАРОДНИЙ ІНСТИТУТ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ ТА ЗВ’ЯЗКІВ З ДІАСПОРОЮ
НУ «ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА»

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ СТУДЕНТСЬКИЙ КОНКУРС КАРИКАТУРИ І ШАРЖУ
ІМ. ЕДВАРДА КОЗАКА

ПОЛОЖЕННЯ КОНКУРСУ

Мета конкурсу
Метою конкурсу є актуалізація в сучасних молодіжних творчих середовищах України мистецького гумористичного жанру карикатури. Одним зі зразків для наслідування для сучасної української молоді організатори конкурсу вважають постать видатного українського митця-універсала Едварда Козака (1902-1992), 110-річчя від дня народження якого святкуємо цього року. На своєму творчому шляху Е.Козак працював у численних творчих іпостасях, а саме художника-графіка, карикатуриста, живописця, аніматора, сценографа, публіциста, редактора і видавця. Організатори конкурсу розраховують надати поштовх творчому студентству до проявлення власного мистецького та гумористичного таланту.

Організатори конкурсу
Організатором конкурсу є Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» (МІОК). Співорганізатори – Національний університет «Львівська політехніка», Львівська національна академія мистецтв, Донецький національний технічний університет, Центр «Софійність» ДонНТУ, Громадська організація «Назустріч». Інформаційні партнери конкурсу: Всеукраїнська газета "День", Львівська газета, Zaxid.net, студентська газета "Аудиторія", Lvivonline.com, Afishalviv.net.

Учасники конкурсу
Учасники конкурсу – студенти українських вищих навчальних закладів та коледжів незалежно від напряму навчання та спеціалізації. Учасником вважатиметься той, хто вчасно подасть на конкурс оригінал роботи власного виконання. Надсилаючи свою роботу, автор автоматично погоджується з умовами конкурсу.

Конкурсні роботи
Конкурс передбачає дві номінації – Карикатура та Шарж, відповідно до яких прийматимуться роботи. Під поняттям «карикатура» ми розуміємо мистецький жанр, який уособлює в собі форму образотворчої сатири і в сатиричній або гумористичній формі зображує ті чи інші соціальні, суспільно-політичні, культурні, побутові явища, реальні особи або характерні типи людей. Під поняттям «шарж» ми розуміємо, насамперед, портрет, в якому при дотриманні зовнішньої схожості в гумористичній та смішній формі змінені і виділені найбільш характерні риси моделі.
Конкурсні роботи повинні бути виконані на аркуші формату А3 або А4 (цифровий варіант повинен передбачати можливість друку у зазначених форматах). Дозволяється вільна тематика та техніка виконання. Разом із конкурсною роботою учасник надсилає довідку про себе, у якій вказує: прізвище, ім’я, по-батькові, вік, навчальний заклад, факультет, курс, коротку біографію, телефон та контакти (див. зразок реєстраційної форми на сторінці www.miok.lviv.ua). Автор може подавати до п’яти робіт на конкурс.

Авторські права
У момент подання своєї роботи на конкурс автор автоматично погоджуються з тим, що організатор конкурсу – Міжнародний інститут освіти, культури та зв'язків з діаспорою НУ "Львівська політехніка" має повні права на цю роботу, її публікування та некомерційне використання із обов'язковим зазначенням авторства.

Порядок проведення конкурсу
Конкурс проводиться у три етапи:
1)    Прийом робіт від учасників конкурсу (1.10-30.11.2012);
2)    Оцінювання робіт учасників Журі конкурсу (1.12-17.12.2012);
3)    Нагородження переможців конкурсу (18.12.2012).
Конкурс розпочинається 1 жовтня 2012 року та триває два місяці. Прийом робіт закінчується 30 листопада о 18:00. Роботи, які надійдуть після цього терміну не будуть розглядатися Журі конкурсу. У період з 1 по 17 грудня конкурсне Журі визначить переможців у номінаціях Карикатура та Шарж. Нагородження переможців конкурсу відбудеться 18 грудня у стінах НУ «Львівська політехніка» в рамках урочистого заходу «Едвард Козак в українській та світовій культурі».

Подання робіт
Прийом робіт відбуватиметься з понеділка до п’ятниці з 9 до 17 години особисто або поштою за адресою: МІОК, вул. Степана Бандери 32Д, м. Львів, 79013 (в листі адресатом зазначте «МІОК - на конкурс карикатури і шаржу”). Роботи, виконані у цифровому варіанті, можна надсилати на електронну скриньку iiec@polynet.lviv.ua з позначкою “На конкурс карикатури і шаржу”.

Журі конкурсу та оцінювання
Журі конкурсу буде сформоване з авторитетних художників та мистецтвознавців, представників громадськості, а також організаторів конкурсу. Оцінки журі конкурсу остаточні та не підлягають оскарженню. Про склад Журі буде повідомлено після закінчення прийому робіт на конкурс. Під час етапу оцінювання робіт діятиме інтерактивне інтернет-голосування на сторінці конкурсу у мережі Facebook, де автор роботи, яка отримає найбільше «лайків», буде відзначений додатковим призом.

Призи та заохочення
Один переможець (перше місце) у кожній із номінацій (карикатура, шарж) отримає електронний планшет. По два переможці у кожній із номінацій (друге, третє місця) отримають цінні призи. Результати конкурсу, інформація про переможців та їхні роботи будуть широко представлені у засобах масової інформації.
Додаткова інформація
Детальна інформація про конкурс на сторінці www.miok.lviv.ua. Оновлена інформація публікуватиметься на офіційному блозі конкурсу за адресою: ekozak.blogspot.com та на сторінці конкурсу у мережі Facebook, на якій згодом буде розміщене голосування: www.facebook.com/konkurs.eko.
У разі виникнення додаткових питань просимо звертатися за телефонами:
(032) 258-01-51 та (093) 659-54-32 або на електронну скриньку yatsiv@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар